Hallå, vad är PB hemma?

En kort intervju om PB Hemma med Lars, Johan och Klas.

Vad är PB Hemma?

– Webbplatsen är resultatet av flera flitige bröders kreativitet, där alla bröder framöver kan läsa om sådant som händer. Och skratta åt sådant som varit. Nyheter och information blandat med skojiga inslag. Tanken är att det ska kännas lite mer vardagsnära och inte fullt så formellt som vi kanske förknippar med våra ceremonier. En plats som funkar i den tid som är nu. Lite som att ha PB hemma. 

Varför gör ni detta?

– Det har gått lång tid sedan vi genomförde gradkapitel och kalas, och det ser ut att dröja ett tag till. Vi kände behov av att fylla det tomrummet med bricolistiska inslag. Både för bröder som saknar kalasens glädjeämnen och för de som vanligtvis är engagerade i sällskapets arbete. Vi Styrande bad en grupp bröder att presentera idéer på innehåll som alla bröder kan samlas runt, till dess vi åter ses på Valand. Vi önskade dra nytta av digitala möjligheter. Gruppens förslag blev PB Hemma, och det kändes lätt att säga Ja till.

Om jag vill bidra hur gör jag då?

– Vi och de bröder som arbetar med hemsidan vill hålla den enkel och samtidigt lämna gott om utrymme för alla som vill bidra. Alla bröder ska känna sig välkomna att bidra med och föreslå innehåll, oavsett grad eller ämbete. Tillsammans gör vi då PB Hemma till en plats som bjuder på många ljusglimtar för många bröder, i den annars märkliga och osäkra tid som är nu.

Så tveka inte, var med och skicka in bidrag och tips på innehåll, du med!


Vill du vara med och bidra?

Kanske har du tagit en fin bild som fler borde se? Eller har du rentav skrivit en text som du tycker borde publiceras eller så har du gjort något annat som skulle kunna glädja nån av oss alla hemmasittare? Välkommen att bidra!

Tryck i den blåa rutan nedan för att bidra!

En kommentar

 1. Hej Bröder i Göta PB,
  I mycket trevligt initiativ att göra en hemsida i dess tider. Jag är intresserad av PB historia speciellt Göta PB:s.
  Jag läste om moderlogens historia från 1920 talet och framåt. Mycket intressant, men jag saknar korrekturläsning av texten.
  I dagsläget har jag inget att bidra med i text eller bilder., men det kanske poppar upp efterhand och då lovar jag att förmedla detta till övriga bröder.
  Ha en fortsatt trevlig höst, så gott det nu går utan PB-möten.
  MVH
  Lars H Landström

Lämna ett svar