Jubileumsbubbel med en nackdel…

Bacchi Bröder har testat Göteborgs jubileumsbubbel från Cal Cassanyes utanför Barcelona. Idén kom från illustratören Thomas Olsson som tecknat affischer i samma stil och krögaren Dieter Nagel från Gullholmens Hamncafé på Orust. Det började med att de åkte och köpte 600 flaskor, nu har de sålt 14000 flaskor.

Cal Cassanyes går under varumärket Oriol Rossell och har producerat vin sen 1600-talet. Vilket passar bra med tanke på att Göteborg grundande 1621. Vinet odlas ekologiskt och har fått jäsa vid låg temperatur under 12 månader för att ge god balans.

Göteborg 400 år Cava Brut Nature Reserva | Systembolaget

En som har provat och gett sitt utlåtande är självaste Glenn Hysén som intervjuades i Göteborgsposten då han gav följande uttalande.

– Den var så jävla fräck, det är ju en görsnygg flaska som man blir glad och törstig när man ser. Jag är ingen expert utan köpte den enbart för att den var snygg, men den var jävligt go också, så den kan jag kan rekommendera, säger Glenn Hysén. Glenn tyckte även att den kan användas som ljusstake urdrucken.

När Bacchi bröder testade tyckte vi att den hade bra mousse och härliga bubblor. En dominerande doft av päron med inslag av rökigt mineral. Överraskande bra balans där den varken sticker iväg mot det syrliga eller söta hållet. Smaken följer doften med päron och söta äpplen och en final med gula frukter med persika. En riktigt bra och prisvärd cava helt enkelt.

Den fungerar även till Aperol Spritz, till StM stor glädje, dock lite för hög syra så man kan behöva komplettera med en skvätt Sprite/7-up för att få den perfekt.

Vad var då den stor nackdelen? Jo, jubileumsmotivet är ju fantastiskt göteborgsk men vi saknar det mest göteborska vi har. Valand! Gör om gör rätt Thomas Olsson.

Göteborg 400 år Cava Brut Nature Reserva, 82941, 129 kr

Druvor: 50% Xarel-lo, 30% Macabeu och 20% Parellada

Dosage: <3 g/l